Kurum Adı : Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://seyal.meb.k12.tr
Adres : SELMA YİĞİTALP ANADOLU LİSESİ 55. SOKAK NO 36 GÜZELYALI KONAK / İZMİR

VİZYON
Selma Yiğitalp Anadolu Lisesini ilkeli, dinamik ve çağdaş eğitimin adresi yapmak.

MİSYON
Kendini gerçekleştiren, bilimsel düşünen ve kültürle donanmış bireyler yetiştirmek.

Öğretmen Sayısı : 51
Rehber Öğretmen Sayısı : 2
Öğrenci Sayısı : 814
Öğretim Şekli : Örgün Eğitim - Tekli
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-15:30
Derslik Sayısı : 27 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : Metro Ethernet
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi : Pansiyon bulunmamaktadır.
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl ve İlçe merkezinde Konak Meydanına 3km mesafede bulunmaktadır.
Ulaşım : Okulumuz, metro ile poligon durağına 56. sokak üzerinden deniz yönünde 3 dakika yürüyüş mesafesindedir. 581 numaralı eshot hattı ile Hıfzısıhha durağında inip 56. sokaktan deniz yönüne yürüyerek okulumuza ulaşabilirsiniz. Sahil Bulvarından geçen 554, 169 ve 12 numaralı hatlar ile Güzelyalı ya da Göztepe durağında, Mithatpaşa Caddesinden geçen 10 numaralı hat ile F.Altay istikametinde Faik Bey, Konak istikametinde Güzelyalı durağında inip 55. sokak üzerinden okulumuza ulaşım mümkündür.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Güzelyalı Mah, KONAK. Okulumuz, Mithatpaşa Caddesine 240m, İnönü Caddesine ise 300m mesafededir. Ulaşım imkanlarına ek olarak farklı ücret tarifesi uygulanan 202 numaralı Havalimanı- Cumhuriyet Meydanı hattı ile de okulumuza ulaşım sağlanabilir.

Kontenjan Bilgileri : 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 9. sınıf için 136 öğrenci
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2015 Yılı TEOG ilk yerleştirme sonuçlarına göre En YÜKSEK Puanlı öğrencinin yüzdelik dilimi: %5,14... 2015 Yılı TEOG ilk yerleştirme sonuçlarına göre En DÜŞÜK Puanlı öğrencinin yüzdelik dilimi: %12,35
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Badminton, Futbol, Voleybol ve Basketbol Takımlarımız çeşitli turnuvalarda dereceler elde etmiştir.
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: